pátek 13. března 2015

Koho budu letos sledovat v F1 a GP2?

Původně jsem tento článek vůbec nechtěla psát, ale nakonec jsem nemohla odolat (když už mám ten blog, žejo). Poslední dobou zjišťuji, že motorsport sleduji nějak tak víc komplexně a nestranně než tomu bylo v letech minulých. Asi je to tím, že stárnu :-), a taky tím, že poslední titul, ze kterého jsem měla ve formuli 1 upřímnou radost se podařilo získat Kimimu v roce 2007. Abych to letos trochu ozvláštnila, rozhodla jsem se vytvořit i seznam jezdců GP2, tedy potenciální budoucnosti F1, které budu letos na trati nejvíce sledovat. A přísahám, že letos GP2 nebudu tolik zanedbávat!



Formule 1

1. Fernando Alonso

Vždy jsem si strašně přála, aby Alonso k těm svým dvěma titulům přidal ještě třetí (případně čtvrtý, pátý, šestý...). Když v roce 2007 přecházel do McLarenu, ani ve snu by mě nenapadlo, že ho v roce 2015 ještě mít nebude! Nakonec svoje nejproduktivnější léta strávil ve Ferrari, jehož forma každým rokem klesala. McLarenu jsem před zimou věřila (ještě ve spojení s Hondou :), ale už jsem smířená s tím, že letos to zase nedopadne...




2. Kimi Räikkönen

Jsem zvědavá, jak se bude Ferrari letos dařit. A celkově, jak si povede Kimi ve srovnání s Vettelem...Myslím, že je to už jezdec bez motivace vyhrávat tituly. Respektive, z celého pole chce ten titul podle mě nejméně :-D. Ale jsem ráda, že ho letos v F1 ještě uvidíme a myslím, že nás čeká ještě pár povedených tiskovek.


3. Marcus Ericsson

Tady se budu už po sté opakovat, ale když jsem Marcuse sledovala ještě v GP2, nikdy jsem si nepomyslela, že ho v F1 někdy uvidím. Už se tam drží druhou sezónu a peníze a sponzoři zřejmě nedocházejí. Nicméně uvidíme, jak dopadne celé ta podivná situace u Sauberu, kde se teď o dvě místa v týmu perou tři jezdci.







4. Felipe Nasr
S Marcusem tvoří skvělou dvojici. Felipe je podle mě talentovaný jezdec, který si své místo právem vybojoval hezkými výsledky v nižších sériích. Jeho angažmá mě příjemně překvapilo a opět zde bude velmi zajímavé sledovat, jak si povede v porovnání s týmovým kolegou.


5. Daniil Kvyat

Na Daniila v RBR jsem opravdu zvědavá. Doufám, že mě nezklame. Pro mě byl minulou sezónu jedním z nejviditelnějších jezdců na trati, i když jeho výsledky to třeba tak úplně neukazují.


6. Valtteri Bottas

I do Valtteriho vkládám do budoucna velké naděje. A proto doufám, že se mu podaří zajet dobré výsledky a Williams ukáže, co v něm doopravdy je.


7. Lewis Hamilton

Pokud o titul bude zase bojovat jen Hamilton s Rosbergem, vítězství budu přát Lewisovi. To je asi všechno, co k tomu můžu říct.

Velké naděje letos vkládám i do Ricciarda, který je podle mě na nejlepší cestě stát se top závodníkem a má na to hlavně i charisma a osobnost.


GP2


1. Arthur Pic
Rozhodně mé číslo 1. Arthura čeká druhá sezóna GP2, do které už půjde s většími zkušenostmi. A vzhledem k jeho dobrým výsledkům očekávám, že se letos na stupních ukáže hodněkrát! (navíc všichni víme, že k Arthurovi patří neodmyslitelně i jeho fyzioterapeut Emilien, kterého se určitě taky vyplatí při GP sledovat :D).


2. Artem Markelov
Těžko říct, kdy jsem si vlastně Markelova oblíbila. Ale on je takový typický Rusák v tom dobrém smyslu.


3. Pierre Gasly

A tady už máme velký talent, od kterého se mnoho očekává. Sama jsem na Gaslyho výsledky moc zvědavá.


4. Daniel de Jong

De Jong rozhodně nepatří k výsledkově nejlepším závodníkům (spíš naopak). Ale je to strašný sympaťák :-).


5. Stoffel Vandoorne

Stoffel minulý rok vybojoval celkově druhé místo, a to jako nováček. Letos bude určitě patřit ke žhavým kandidátům na zisk titulu.

9 komentářů:

  1. Letos to v GP2 vypadá nejen na skvělé čelo pole, ale i na skvělou zadní část :D Já pořád ještě doufám, že to nejlepší na mě čeká v Lazarusu. K tomu bude dobrá ozdoba chvostu pole Stockinger a pak samozřejmě tví oblíbenci ( i když bych řekla, že Markelov je na tom mnohem hůř než de Jong).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že uděláš nějaký hezký článek na začátek GP2 sezony, abych se zorientovala i v ostatních :D.

      Vymazat
  2. U Mclarenu to skutečně moc nevypadá, že by se jim mělo letos dařit. Myslím že je čeká ještě hodně práce. Mě by zase ani ve snu nenapadlo že ještě někdy uvidím Alonsa v Mclarenu. Já si myslím že Kimi by ještě jeden titul bral, ale asi to nikdy neřekne nahlas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na McLaren jsem hodně zvědavá...celkově, jestli se jim podaří aspoň trochu zvednout ze dna, a hlavně, jak si povede Alonso v porovnání s Buttonem :-).

      Vymazat
  3. Já nevěděla, že jsi taková fanynka Fernanda! Myslela jsem si, že u tebe je asi jednička Kimi. Líbí se mi, že jsi napsala i oblíbené jezdce v GP2 :-) Taky jsem přemýšlela, že bych něco takového napsala k sobě na blog, protože jsem koukala, že tam mám letos docela dost oblíbenců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem takový "tichý" Alonsův fanoušek :D, Určitě napiš seznam jezdců GP2, docela by mě zajímal :-).

      Vymazat
  4. podobne ako Michal si takisto myslim, ze Kimi by este jeden titul bral.jeden je podla mna malo, jazdec jeho kvalit... no uz aj mohol mat dva, nebyt sprostych motorov v roku 2005 :D Kimi je proste jazdec smoliar..ale v roku 2007 sa aspon jeden rok jeho smola obratila na stastie..najkrajsi pocit, ked Kimi vyhral v Brazilii..titul majstra sveta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě by ho bral, ale podle mě prostě nemá tak silnou motivaci jak jiní jezdci. Vettel je schopný makat na nastavení auta do noci...Kimi vždycky strašně spoléhal jen na talent, a to už podle mě v dnešní F1 nestačí.

      Vymazat
  5. Já jsem si pro letošní sezonu vyhlídla pár kluků z GP2 (jména jsem už samozřejmě stihla zapomenout), abych měla motivaci se dívat, ale nikdy nevím, že se jede závod, takže to dopadne asi jako vždy :D

    A já s tím tvým názorem na motivaci Kimiho souhlasím, podle mě ten titul chce nejméně ze všech a já jako jeho velký kritik si myslím, že si ani další nezaslouží, podle mě je jedním z nejvíce přeceněných pilotů.

    OdpovědětVymazat